Over ons

 

Manege St.Frans is een vrij grote manege gelegen in het bosrijke Alverna nabij de Haterse vennen.
Wij draaien 6 dagen in de week lessen voor ruiters van beginnend tot verder gevorderd niveau.
Wij hebben rond de 65 paarden op stal waarvan ongeveer 25 manege paarden.Onze paarden zijn goedgeschoold en  van veel verschillende rassen en maten, de meeste van onze dieren lopen al heel wat jaren in de manege mee.


Onze lesklanten kunnen zelf aangeven of zij geheel recreatief of toch eerder sportgericht willen lessen, na de nodige basislessen kun je bij ons alle kanten op.
Wij proberen ons in de lessen zoveel mogelijk aan de gewenste rijrichting aan te passen.
de accomodatie beschikt over 2 rijbanen, de grote rijbaan meet maar liefst ruim 20 x 60 Mtr en wordt voornamelijk door de pensionklanten en met wedstrijden gebruikt. Door een aantal van onze pensionklanten wordt op wedstrijdniveau gereden, zowel bij het springen, de dressuur en western. De kleine rijbaan is 20 x 40 Mtr, hier worden zo goed als alle lessen gegeven.
Verder hebben we natuurlijk ook een buiten rijbaan en een springtuin waar zomers natuurlijk vol op gebruik van gemaakt wordt. Zomers biedt onze locatie een prima gelegenheid voor mooie buitenritten.

Omdat St. Frans niet alleen een manege is maar ook een Bowling/ Partycentrum is, is er altijd de gezellige bar nog waar je voor of na de lessen wat kan drinken, eten of gewoon gezellig kan zitten.


De manege is aangesloten bij de FNRS en in het bezit van het veiligheidscertificaat wat o.a betekent dat de lessen door gediplomeerde instructeurs worden gegeven, en alle ruiters verzekerd zijn bij ongevallen tijdens de lessen.
Regelmatig organiseren wij onderlinge wedstrijden waarbij de ruiters hun FNRS diploma’s kunnen behalen.
Verder bieden wij de ruiters de mogelijkheid hun ruiterbewijs te halen en verschillende takken van de sport te leren kennen zoals dressuur en springen

Wil je meer weten over onze lessen klik dan hier voor alle informatie over de lessen en hoe je je aan kan melden.

Pensionstal
Er zijn op dit moment stallen vrij!
Onze pensionklanten zijn voorzien van vele voorzieningen. O.a. een stapmolen, buiten dressuurring, springtuin, 2 overdekte rijbanen etc. Omdat wij 2 rijbanen hebben is het dus altijd mogenlijk om te rijden, ook als er lessen zijn.(enkele uitzonderingen daar gelaten) Al onze pensionklanten mogen 1 x per week gratis in de les rijden. Voor meer informatie neemt u contact met ons op.

 

Home