Informatie voor nieuwe ruiters

Op onze manege hebben wij mogenlijkheden voor kinderen vanaf 6 jaar. Kinderen van 6 jaar kunnen bij ons echter nog niet in de lessen instromen, dit is om veiligheidsredenen niet verantwoord. Wel is er voor deze kinderen de mogenlijkheid om te komen rijden in onze zogenoemde kabouterlesjes. Dit zijn privelesjes van een half uur.

voor vragen hierover neem contact met ons op

Vanaf 7 jaar kunnen de kinderen in de lessen meerijden. Ook voor jeugd en voor volwassenen hebben wij meerdere mogenlijkheden. Lees hier meer over

Wil je bij ons komen lessen, leasen of gewoon een keer een proeflesje meedraaien dan kan dat op de volgende manier:

1. Je hebt nog nooit gereden.

Als je nog helemaal geen rijervaring hebt is het verstandig eerst een prive les te nemen. Op deze manier kunnen wij je de basisbeginselen leren wat het instromen in de lessen makkelijker maakt. Ook kunnen wij op deze manier beter inschatten in welke les je het beste past zowel qua niveau als qua leeftijd. in de meeste gevallen is instromen mogelijk na 2 privelessen bij een enkeling is daar wat extra begeleiding mogelijk.

2. Je hebt al vaker gereden.

Onder "vaker gereden" verstaan wij dat je weet hoe je moet poetsen en zadelen, je weet hoe je stuurt, stapt draaft en gallopeert. Als dit het geval is dan kun je direct instromen in een voor jouw passende les. Je kunt dan contact opnemen met Niek.

 

 

Algemene Informatie en handige tips voor startende ruiters.

Paardrijden is zoals het bekend staat  geen goedkope sport, hierom snappen wij dat de aanschaf van een complete uitrusting niet altijd kan als je net begint met lessen.
Een aantal benodigde spullen kun je 2e hands  kopen bijvoorbeeld  via www.marktplaats.nl en soms zelfs direkt bij ons.
Het is verplicht om schoenen met chaps of laarzen te dragen die niet te breed bij de neus zijn en een klein hakje hebben.

Verder is een rijcap verplicht op alle leeftijden in de lessen bij de aanschaf hiervan is het belangrijk op het EN 1384 keurmerk. Deze caps hebben een driepuntsluiting  en zijn vaak verstelbaar in grote wat vooral voor kinderen ideaal is.

Een rijbroek is niet direkt verplicht en kan tijdelijk vervangen worden door een trainingsbroek of zelfs een stretch broek. Let wel op deze mogen niet te los zitten i.v.m. schuren op het zadel en de naden aan de binnenkant van het been mogen niet te dik zijn.

De door ons veel bezochte ruitersportzaak Hypo Sport in wijchen heeft een heel mooi aanbiedingspakket voor starters:

 

Hypo Sport wijchen onderdeel van Tuinwereld Wijchen

www.hyposport.nl

Een Rijbroek v.a. 29,95 €
Rubberen rijlaarzan v.a. 24,95 €
Harry horse rijcap v.a. 59,95 €

Dit pakket samen kost normaal  114,85 € en bij Hypo Sport krijg je een korting van maar liefst 20 € bij aanschaf van deze of duurdere artikelen.

Veel kinderen willen een eigen poetskoffer dit hebben wij liever niet aangezien de kinderen verschillende paarden rijden en dus ook poetsen zo worden (schimmel)  infecties , wormen , ringworm en andere besmettelijke paardenziektes sneller overgebracht.
Onze paarden hebben allemaal een eigen borstelset om dit te voorkomen omdat het soms niet altijd op het oog zichtbaar is of een paard wat onder de leden heeft.
Verder is de aanvraag van een ruiterpaspoort  verplicht als je wilt deelnemen aan de lessen.

 

 

HOME